Hoe populair is Nederlandse muziek onder de jongeren

Wie denkt dat Nederlandse muziek alleen bij ouderen in de smaak valt, vergist zich. Het is tegenwoordig zo dat de radiozender 100%Nl steeds meer wordt gewaardeerd door jongeren. Het is dus al lang niet meer zo dat Nederlandse muziek alleen iets voor opa en oma is.

Het voordeel van het luisteren naar muziek in je eigen taal is dat je alle teksten prima kunt begrijpen. Je kan jezelf dus beter in de muziek verplaatsen dan wanneer je een leuk liedje in een vreemde taal luistert. En ook niet onbelangrijk: Nederlandse liedjes kun je uit volle borst meezingen.

Alle stijlen

Eigenlijk is het niet zo gek dat steeds meer jongeren Nederlandse muziek weten te waarderen. Dit komt omdat het al lang niet meer om ouderwetse smartlappen gaat. Tegenwoordig zijn er genoeg moderne liedjes te vinden die ook de jeugd heel erg aanspreken.

Een van de trends die momenteel in de Nederlandse muziekwereld gaande is, is rap. Waar dit eerst in uitsluitend Amerikaanse teksten te beluisteren was die bijna niet verstaanbaar waren door de taal die werd gebruikt, is deze muziekstijl er nu ook in onze eigen taal.

Jongeren kunnen nu precies verstaan wat er wordt gezegd en ze begrijpen de teksten. Wanneer een jongere in een slechte bui is kan het echt helpen om deze muziek keihard te zetten. Dat kan echt ontzettend opluchten.

Nederlandse hiphop

Nog een muziekstijl die steeds meer jongeren weten te waarderen is Nederlandse hiphop. De laatste jaren kozen steeds meer hiphopartiesten ervoor om voor zichzelf te beginnen. In plaats van samen te werken met een platenlabel steken ze alle winst in hun eigen zak.

Een bekende Nederlandse hiphopartieste is S10. Zij is die dame die Nederland heeft vertegenwoordigd tijdens het songfestival in Turijn. Ook dat is een van de redenen waarom steeds meer jongeren aandacht krijgen voor Nederlandstalige muziek.

Jongeren houden over het algemeen van bewegen. Waar opa en oma graag de dansvloer opgaan voor een wals of een quick step, vinden jongeren het heerlijk om te bewegen op de opzwepende muziek van hiphop. Hierdoor worden jongeren ook nog eens aangemoedigd om meer te bewegen.

Het is dus helemaal niet zo raar dat steeds meer jongeren Nederlandse muziek heel erg leuk vinden. En dat is dan ook de reden dat ook steeds meer jonge Nederlandse artiesten liedjes in hun eigen taal uitbrengen. Dit spreekt jongeren aan en het zorgt voor meer populariteit voor de artiest.