Hoeveel muziek cd's koopt de gemiddelde Nederlander per jaar?

De kans is groot dat je denkt dat er in Nederland bijna geen CD’s meer verkocht worden. We zien steeds minder muziekwinkels in het straatbeeld. Daarnaast hebben we tegenwoordig streaming diensten waarmee we zoveel muziek kunnen streamen als we maar willen.

Toch is het zo dat er nog veel mensen in Nederland er de voorkeur aan geven om hun favoriete muziek op een cd af te luisteren. En dan hebben we het niet alleen over ouderen die misschien geen verstand hebben van het streamen van muziek.

Waarom zou je cd's kopen?

Bijna iedereen probeert tegenwoordig zo min mogelijk geld uit te geven. De kans is aanwezig dat je denkt dat je beter geen cd's meer kunt kopen. Toch blijkt dat er in Nederland nog jaarlijks zo'n slordige 17 miljoen euro aan cd's wordt uitgegeven.

Wanneer je in het bezit bent van een goede geluidsinstallatie weet je als geen ander dat je op geen enkele manier meer van muziek kunt genieten dan zo. En door het afspelen van je favoriete cd geniet je optimaal van je favoriete muziek.

Voor jongeren die van K-pop houden kan het aanschaffen van cd's als reden hebben dat hier altijd iets speciaals bijzit. Of stickers, een boekje of de cd is voorzien van een prachtige verpakking. Dit zijn echte verzamelitems!

Verzamelaars

Een groot aantal muziekliefhebbers kan zich met recht een echte verzamelaar noemen. Zeker om oude tijden te laten herleven kan het geweldig zijn om in goed gezelschap die ene cd uit jullie goede ouwe tijd eens op te zetten.

Zo beleef je het verleden opnieuw. Er is niets zo leuk als een complete verzameling cd’s in je bezit hebben met al je lievelingsmuziek. Dan heb je voor ieder moment en iedere situatie de juiste muziek op de pak.

Wil je een cd kopen, dan is de kans groot dat je echt pareltjes scoort in de kringloopwinkel. Veel mensen hebben geen cd-speler meer en luisteren liever op hun mobiele telefoon naar streamingdiensten.

Dit is dan ook de reden waarom de cd’s stof liggen te vangen. Men besluit dus om de cd’s te laten verhuizen naar iemand die ze nog wel weet te waarderen. Stel je nou toch eens voor dat je in de kringloop die ene cd tegenkomt die je al jarenlang aan het zoeken bent?

Nog een voordeel van tweedehands cd’s kopen is dat je er veel minder voor hoeft te betalen dan wanneer je deze nieuw zou bestellen. Zo geniet je van je favoriete nummers zonder dat je hiervoor veel geld kwijt bent.