De meest gespeelde Nederlandse nummers op een trouwerij

Ga je trouwen dan wil je er uiteraard een romantische dag van maken. Een van de dingen die zeker niet op je trouwerij mogen ontbreken is muziek. Kies je muziek uit voor je bruiloft, dan zal je hierdoor jaren later nog aan deze mooie dag terugdenken.

Er zullen op je trouwerij ontroerende, onvergetelijke en vrolijke momenten zijn. Hier wil je natuurlijk bijpassende muziek bij hebben. Het gaat hierbij om de trouwceremonie, de openingsdans en niet te vergeten het laatste liedje voordat jullie naar huis gaan.

Welk liedje wanneer

De ceremonie is het moment van de bruiloft waar het eigenlijk allemaal om draait. Je gaat eindelijk echt ja tegen elkaar zeggen en vervolgens ga je als man en vrouw door het leven. Daarom is het belangrijk om muziek te kiezen die je nooit meer vergeet.

Wil je tijdens je trouwceremonie graag Nederlandse muziek horen, dan zijn er enkele nummers die heel vaak op een trouwerij worden gespeeld. Enkele bekende nummers zijn ‘K heb je lief van Paul de Leeuw, Hou me vast van Volumia en Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij.

Als je feest begint is het de muziek die de sfeer zal bepalen. Wil je eerst een romantische stemming of wil je liever dat het feest meteen losbarst? Voor het feest kan je het beste kiezen voor muziek die vrolijk klinkt en lekker dansbaar is.

Wil je tijdens het feest ook Nederlandse muziek draaien, dan is een van de toppers op je bruiloft natuurlijk wel Proosten van Guus Meeuwis. Wil je nog meer Guus op de dansvloer, dan is Jij bent de liefde ook zeker een aanrader.

Is het tijd voor de openingsdans, dan is dat de eerste keer dat jullie als getrouwd stel samen dansen. Omdat dit een van de meest romantische momenten is, wil je daar natuurlijk de perfecte muziek bij. Bij dit romantische moment passen nummers zoals Love you more van Racoon en Jij bent de liefde van Maan.

Is het feest in volle gang, dan wil je natuurlijk de sfeer er goed inhouden. Dit doe je zeker wanneer je kiest voor het nummer Leef! Van André Hazes. Of Sterrenstof van De jeugd van Tegenwoordig. Zoek je een goede afsluiter van je feest, vergeet dan zeker Brabant van Guus Meeuwis niet.