sound

Wat kun je allemaal met soundear 3?

De soundear 3 is een systeem waarmee je geluidsmetingen kunt doen. Het fijne aan dit systeem is dat het transducers gebruikt om geluidsniveaus te meten en te analyseren. Dit zorgt ervoor dat verschillende sectoren wat hebben aan de voordelen van de geluidsmetingen. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als de gezondheidszorg, de industrie en het onderwijs. Je kunt met de soundear 3 namelijk geluidsniveaus binnen bepaalde ruimtes meten. Denk bijvoorbeeld aan het geluidsniveau in een klaslokaal of laboratorium. Aan de hand van deze metingen kan dan weer bepaald worden of het geluid bijvoorbeeld niet te hard staat.

Het systeem van de soundear 3?

Het fijne aan het soundear 3 systeem is dat dit systeem een stuk gebruiksvriendelijker is dan veel andere systemen waarmee je geluidsmetingen kunt doen. De soundear 3 heeft een eigen software waarmee je het geluid duidelijk kunt monitoren. Ook zal het systeem van de soundear 3 je een waarschuwing geven op het moment dat het geluidsniveau te hoog ligt. Dan kun je hier gelijk rekening mee houden en eventuele maatregelen nemen. In de gezondheidszorg is de soundear 3 dan ook erg populair. Hiermee meten ze bijvoorbeeld het geluidsniveau in ziekenhuizen of tandartspraktijken om zo het personeel te beschermen voor de hoge geluidsniveaus.

De locatie van een geluidsbron bepalen

Naast het simpel meten van geluidsniveaus kun je met de soundear 3 ook de locatie van een geluidsbron bepalen. Hiervoor meet de soundear 3 vanaf drie verschillende locaties het geluidsniveau en worden deze drie metingen vervolgens met elkaar vergeleken om de precieze locatie van het geluid te kunnen bepalen. Dit is handig op het moment dat duidelijk is dat het geluidsniveau ergens te hoog ligt, maar je de bron hiervan niet kunt vinden. Door het geluid te lokaliseren kun je het probleem namelijk ook sneller oplossen. Dit wordt vaak ook gebruikt bij geluidsoverlast. Als bijvoorbeeld niet duidelijk is waar het geluidsoverlast in een buurt vandaan komt.

Het monitoren van geluidsniveaus

Naast het lokaliseren van geluid is het natuurlijk ook mogelijk om een normale geluidsmeting te doen met een soundear 3. Doordat de soundear 3 vanaf drie verschillende locaties meet, zal het resultaat een stuk nauwkeuriger zijn dan met andere geluidsmeters. Het fijne aan de soundear 3 is dan ook dat deze tussen de 35 en de 120 decibel kan meten. Dit is een redelijk groot speelveld voor een geluidsmeter, waardoor je deze voor verschillende zaken kunt gebruiken. Door middel van deze geluidsmetingen kun je gaan zoeken naar problemen in het geluid. Door deze problemen goed te lokaliseren zul je ze ook makkelijker kunnen oplossen.